top of page

Τάσεις και Δυνατότητες Ανάπτυξης στη Ναυτιλία – 4ο Workshop



Η ναυτιλία κατέχει αδιαμφισβήτητα κυρίαρχη θέση ανάμεσα στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, και συνεπώς το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για νέες επιχειρηματικές και καινοτόμες δράσεις είναι έντονο. Για το λόγο αυτό το Blue Lab, στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών, αφιέρωσε το 4ο workshop δικτύωσης στη ναυτιλία εστιάζοντας στις τάσεις αλλά τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος σήμερα.


Το workshop πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, υπό το συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια του κ. Νίκου Βεντίκου, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικό Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Blue Lab.


Προσκεκλημένοι ομιλητές του Κέντρου σε αυτό το workshop ήταν το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Κυπριακό Ινστιτούτο Ναυτιλίας το οποίο αποτελεί καλή πρακτική ως Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα, τη Καινοτομία και την Ανάπτυξη Τεχνολογίας στο κλάδο της Ναυτιλίας αλλά και οι εταιρείες VENLYS και Prisma Electronics, εξειδικευμένες εταιρείες ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών για τη Ναυτιλία στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνολογίας αντίστοιχα.


Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση αναφορικά με τις τρέχουσες τεχνολογικές τάσεις και προκλήσεις στη ναυτιλία, τις ανάγκες του κλάδου ως προς το ανθρώπινο δυναμικό και τις δεξιότητες που αυτό παρουσίαζει, τις ανάγκες για ανάπτυξη και παροχή προηγμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν σήμερα το μέλλον της ναυτιλίας.


Το Blue Lab συνεχίζει τις δράσεις δικτύωσης, δρομολογώντας συνεχώς workshop σε θεματικές ενδιαφέροντος για την καινοτομία και τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

bottom of page