top of page

3ο Workshop: Η Γαλάζια Οικονομία από την πλευρά των συστημάτων

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη συστημάτων, οι αυτοματισμοί, το διαδίκτυο των αντικειμένων, οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και η εφαρμογή τους σε τομείς της γαλάζιας οικονομίας ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν στο 4ο εργαστήριο δικτύωσης του Blue Lab που διοργανώθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 με τίτλο «Εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε τομείς της γαλάζιας ανάπτυξης».


Τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια του workshop, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών του Blue Lab, ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Πυρομάλης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανικών βιομηχανικής σχεδίασης και παραγωγής του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στόχος του συγκεκριμένου workshop ήταν να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ συμμετεχόντων του προγράμματος και εκπροσώπων της αγοράς τεχνολογίας, προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικής τους ιδέας.


Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Βασίλης Γρυπάρης, Διευθυντής Ανάπτυξης της AMCO, εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας , ο κ. Αντώνης Βανδουλάκης, Διευθυντής πωλήσεων της YOTTA VOLT, εταιρείας παροχής αυτοματοποιημένων λύσεων δοκιμών και μετρήσεων, ο κ. Μανώλης Σοφιανόπουλος, Ερευνητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέρος της ομάδας υλοποίησης του PALAEMON, του Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενου έργου για την ανάπτυξη προηγμένου τεχνολογικού συστήματος διαχείρισης κρίσεων εν πλω, και ο κ. Γιώργος Τσαραμίρσης, Αναπληρωτής καθηγητής στο King Abdulaziz University της Σαουδικής Αραβίας με εξειδίκευση στo software engineering, τη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα.


Μέσα από την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σύγχρονα συστήματα που αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται στην αγορά σήμερα, να συζητήσουν τις τεχνολογικές ανάγκες που εντοπίζονται στους κλάδους της γαλάζιας οικονομίας αλλά και να διερευνήσουν τον χώρο που διαμορφώνεται εντός αυτού του πεδίου για τις start -ups.




bottom of page