top of page

1ο Workshop δικτύωσης του Blue Lab στη θεματική του Τουρισμού

Το 1ο Workshop Δικτύωσης του Blue Lab ολοκληρώθηκε επιτυχώς εχθές, 13 Ιουλίου 2020, διαδικτυακά. Εστιασμένο στον Tουρισμό και ειδικότερα την κρουαζιέρα και το γιώτινγκ, το workshop εξέτασε το μέλλον του Παγκόσμιου αλλά και του Ελληνικού Tουρισμού στη μετά κορωνοϊό εποχή, τις προκλήσεις που ο Τουρισμός καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται υπό τα νέα δεδομένα. Ο προσβάσιμος Τουρισμός, η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αλλά και η δημιουργία και υποστήριξη της συνολικής τουριστικής εμπειρίας, ειδικά για τους πελάτες της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ, ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που συζητήθηκαν.


Την πρόσκληση συμμετοχής στο Workshop αποδέχθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου του Τουρισμού. Στο πρώτο μέρος του Workshop, αφιερωμένο στις πολιτικές και προοπτικές του Τουρισμού μετά τον Κορωνοϊό τοποθετήθηκαν η καθηγήτρια ALESSANDRA PRIANTE, Γενική Διευθύντρια Τομέα Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, αναλύοντας τις πολιτικές, τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις του νέου (μετα- κορωνοϊού) τουρισμού, ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρθηκε στις στρατηγικές και τις δράσεις ανάπτυξης του Τουρισμού μετά τον κορωνοϊο στην Περιφέρεια Αττικής, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, που παρέθεσε τις προβλέψεις ανάκαμψης του Τουρισμού στην Ελλάδα, ο καθηγητής του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και πρώην Γενικός Γραμματέας της MEDCRUISE, ΘΑΝΟΣ ΠΑΛΛΗΣ αναλύοντας την εξέλιξη της αγοράς της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις προοπτικές που αυτή παρουσιάζει για την Ελλάδα, ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΕΣ, Ναυπηγός & Ναυτικός Μηχανολόγος - Διευθυντής Λειτουργίας της Majestic International Cruises, και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ Ναύαρχος ε.α. Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΦΝ όπου αναφέρθηκαν στην ζήτηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και τον Πειραιά ως αναπτυσσόμενο home port στην Ανατολική Μεσόγειο.


Το δεύτερο μέρος του workshop εστίασε στην επιχειρηματική προσέγγιση του θέματος, με παρεμβάσεις από τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΕΛΛΙΑΤΟ, Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού – ΕΠΕΣΤ, τον ΠΑΡΙ ΛΟΥΤΡΙΩΤΗ, Πλοιοκτήτη – Ναυλομεσίτη της EXADAS YACHTS και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΚΟΙΝΣΕΠ «Επαγγελματική Βάση Γιώτινγκ», τον ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΜΙΚΟ, ιδιοκτήτη της HARDY Enterprises Ship Agent and Tour Operators, εταιρείας ειδικευόμενης στην αγορά κρουαζιέρας, τον ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ, Ιδιοκτήτη – Εκπρόσωπο της GEM TRAVEL, Τουριστικού Γραφείου incoming και shore services της κρουαζιέρας και Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου αλλά και τον ΣΩΤΗΡΗ ΜΕΤΑΞΑ, Συν‐Ιδιοκτήτη και Γενικό Διευθυντής της NABLE SOLUTIONS, βραβευμένης start-Up εταιρείας εξειδικευμένης στην ανάπτυξη λογισμικού για την βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.


Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν ερωτήματα με σκοπό την αποτύπωση της αγοράς του Τουρισμού όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα, αλλά και των προοπτικών της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού.


Τον συντονισμό του workshop και την επιστημονική επιμέλεια της οργάνωσης του ανέλαβε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΕΑΣ, Εμπειρογνώμονας Τουρισμού & Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Blue Lab. Τέλος το workshop χαιρέτησε ο κ. Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά.


Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά workshop που πρόκειται να διοργανώσει το lab σε θεματικές της γαλάζιας ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας προκειμένου να δημιουργήσει έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων του προγράμματος υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών και της αγοράς.




bottom of page